Meditatie, yoga en massage

Vanochtend werden we gewekt - of niet, he Bert - door 'meditatieve' muziek. En in Rishikesh begint elke dag natuurlijk met een yoga-sessie, dus wij ook! Na het ontbijt (met rustgevende muziek en esotherische geuren) was er nog meer yoga, en daarna vlogen we er - ook letterlijk - in met de eerste circusworkshops. Op het circusmenu vandaag: vliegende trapeze, eenwieler, jongleren, grote trampoline en airtrack, roue cyr, koorddansen en slackline, bordjes en kegels, piramides maken, mast, doek en trapeze, flowerstick, balanceren, bal- en tonlopen... 

De 'Master of Yoga' ging op pensioen, en zocht een opvolger. Na het zoeken en uitvoeren van figuren als de 'cobra', de 'hond', de 'boom', de 'krijger' en de 'brug',  en na tal van beklimmingen van de Himalaya (later 'de scheve Himalaya') kon 'Bhandaaran' de nieuwe Master of Yoga aanduiden. We hopen heel erg dat hun 'groet aan de zon' zijn werk doet de komende dagen!

 

Circusmarkt

Het aanbod circusworkshops op een Circolito-kamp is behoorlijk breed. En niet iedereen weet al wat 'poi', 'cigarbox' of 'rolla bolla' precies is. Als je zelf hard aan het jongleren bent, dan kan je niet gaan kijken hoe het er bij de vliegende trapijten, euh, vliegende trapeze aan toe gaat. Tijdens de circusmarkt kon je op korte tijd alles even gaan bekijken of uitproberen. En zo kunnen onze reizigers morgen hopelijk gemakkelijker kiezen uit de workshops. (Of misschien wordt het kiezen net nóg moeilijker...)

En hoe kan je zo'n esotherische dag anders afsluiten dan met een fijne massage? Met volledig opgeladen chakra's,  een hoofd vol circusplannen en een volledig ontspannen lijf trokken we naar de slaapcoupés, voor de reis naar New Delhi!

Toeristische info: Rishikesh

Rishikesh ligt aan de voet van de Himalaya. Deze tijdloze stad is vooral bekend om zijn vele ashrams en meditatiecentra. Van overal ter wereld zakken yoga-liefhebbers en adepten van de hindoe-cultuur en -filosofie af naar de oevers van de Ganges. Ook de Beatles waren hier vaste klant.