Tapijten en koeien

Na het rustige Rishikesh kwamen we aan in de drukke miljoenenstad New Delhi, om daar gewekt te worden met .... koeiengeloei! Heilig Kalfje Willy werd de hele dag aanbeden op alle mogelijke en onmogelijke manieren.

We zien onze reizigers volop vooruitgang maken in de verschillende circustechnieken, met vallen en opstaan. De circusmarkt van gisteren werkte blijkbaar, de meesten wisten heel goed welke nieuwe technieken ze wel eens wilden proberen. (Hangmathangen is geen circustechniek, maar wel heel erg zen!) 

Indisch creatief

Naast creatieve circusworkshops waren er vandaag ook een hoop andere mogelijkheden om de kunstenaar in jou helemaal blij te maken. Er werden stempels gesneden, grote mandala's getekend, T-shirts gebatikt, diya's gekleid, vliegers geknutseld, kledij ontworpen, bloemen gedraaid, tattoo's gehennad en een vliegend tapijt gebouwd. Onder meer. Een creatieve geest in een creatief lichaam, da's belangrijk!

Geen vorken en messen bij het avondeten, maar op zijn Aziatisch, met stokjes! En dat ging redelijk vlot. Alleen die erwtjes, dat was een tikje gemeen van de overigens heel straffe kookploeg!

's Avonds lieten een aantal reizigers hun creatieve geesten in creatieve lichamen nog eens zien tijdens het Indiase Nieuwjaars waarbij tal van goden aanbeden werden (en het volkslied van Klein-Begijnië weerklonk, wegens hoog staatsbezoek van meneer de mevrouw de koningin Elza.(*)). Heilig Kalfje Willy bleek net genoeg melk te geven voor een indrukwekkende ad fundum door Maarten en Pepijn.

 

Morgenvroeg komen we aan in Mumbai, de stad waar meer films gemaakt worden dan in Hollywood.

Bollywood, here we come!  

 Morgenvroeg komen we aan in Mumbai, de stad waar meer films gemaakt worden dan in Hollywood.

 

Bollywood, here we come!  

Toeristische info: New Delhi

De hoofdstad New Delhi ligt in een vlakte waar de rivieren Ganga en Yamuna doorheen stromen. Veel van de voor India bepalende historische gebeurtenissen vonden hier plaats. Delhi is namelijk al duizenden jaren de hoofdstad van India en het hart van het noorden. In de buurt van de hoofdstad ligt Agra, met de de onvergelijkbare Taj Mahal die in de ochtendzon een mooie, roze gloed heeft.

New Delhi is gekend voor de handgemaakte tapijten en voor de heilige koeien die je echt overal kan tegenkomen.