Het vertrek

De Maharaja-express is vertrokken! Na een exotisch showtje waar ze in Bollywood nog veel van kunnen leren, en waarbij een aantal van de India-reizigers al meteen meededen, gingen de poorten van Bangalore Central Station open. Treinticket kopen en vaccinatiekaart in orde maken (ivm de heilige-koeien-ziekte), eventueel even langsgaan bij Moeder Theresa om medicijnen af te geven, euro's in rupees wisselen en op de bank zetten, een T-shirt oppikken in een illegale sweatshop, ... en dan was het meer dan tijd om op de Maharaja-Express te stappen. Even wuiven naar de ouders, want die mochten niet mee!

Uitdagingen, teambuilding, slaapcoupés

Meer dan 100 deelnemers, waarvan ongeveer een kwart dat voor de eerste keer mee is op Circolito-avontuur. Maar door verschillende uitdagingen leerde iedereen al snel wat nieuwe mensen kennen. Die grote groep werd - aan de hand van het nummer van het treinticket - in 6 verschillende kastes (of is het kasten?) verdeeld: Kichan, Joota, Kapade, Linan, Bhandaaran en Pradarshan(*). Na het avondeten gingen de kastes heel andere uitdagingen aan: met zijn allen verlegden ze vlotjes de grenzen van hun groep. En tot slot was er nog de fabel van de ezel en de man... Voor de Shudra's en de bewoners van de Heilige-Koeien-stal was het toen al tijd om naar hun slaapcoupés te gaan. De Vaishya's en de Kshatriya's bleven nog een beetje langer op...

De Maharaja-Express rijdt vannacht naar Rishikesj, in de Himalaya, voor een ingetogen dag vol meditatie!

Toeristische info: Bangalore

Kleurrijke Hindoe-tempels, tropische regenwouden, de binnenwateren van Kerala, stranden van Karnataka en prachtige eilanden voor de kust, dat is Zuid-India... Bangalore - de Tuinen-stad, Cafe-stad, Garden City, Pub City, Silicon Valley van India, Stad van zijde, goud, hout, wierook etc. Een ideale vertrekplaats voor een avontuurlijke, creatieve rondreis!

(*) resp keukenkast, schoenenkast, kleerkast, linnenkast, opbergkast en vitrinekast. (volgens google-translate)