Festivalitis in Kolkata

De laatste stop in onze reis is Kolkata, helemaal in het oosten, en bij ons beter bekend als Calcutta. Het is de stad waar Moeder Theresa woonde, en waar er een pak festivals zijn. Natuurlijkhebbende meeste feestelijkheden een religieuze inslag, en dus werden we gewekt met door een echte Indiër live gedebiteerde mantra's. (Al was de kudde koeien van donderdagochtend wel effectiever.Ofwel waren we toen nog niet zo moe.)
Geen festival zonder dans, dus bij wijze van opwarming oefenden we zowat het hele repertoire 'dansjes die iedereen kent, of heel snel kan leren': Macarena, in Zaïre, Smidje, Mooiweervandaag, ...
En dan weer workshops. De vooruitgang is indrukwekkend. Er werd gisteren voor het eerst van de ene trapeze naar de andere gevlogen. Heel straf!

Het Holi-festival: omdat wit zo wit is...

Alsof er in India nog geen goden genoeg zijn, kregen de kasten de opdracht om er nog een nieuwe te bedenken. Ze mochten er meteen ook een gebed en een aanbidding bij verzinnen! Alle goden werden goedgek(l)eurd, en onder alle kasten verspreid. Letterlijk!   

(volgens de handleiding gaat het poeder vlotjes uit de kleren. Maar misschien toch best maar apart wassen.

En de gebatikte T-shirts ZEKER enkele keren apart wassen. Tenzij je roze onderbroeken sexy vindt.)

Durga Puja: goed overwint kwaad

De godin Durga overwon de kwade buffelgod Mahishasura. En dat wordt natuurlijk elk jaar groots herdacht. Wij deden het met een aantal heel straffe optredens aan vliegende trapeze met Brent, Yora, Line en Lana, mast en straps met Rens en Pepijn, een handstandnummer met Stijn en Tutti, een mysterieuze dans in roue cyr door Jef, en als hoogtepunt de vuuroptredens door Yarne en Danté met staf en poi, en Maarten, Jasper, Batist en Io met fakkels. (En tussendooor waren er nog een bende verdwaalde Indiërs met een mobiliteitsprobleem.)

De kwade god werd natuurlijk, omgeven door goede lichtjes in zelfgemaakte kunstwerken, ritueel verbrand!

Zondag komen we al terug aan in Bangalore, en zit de rondreis er op. En dan kunnen we uitgebreid 'vertellen' over onze avonturen! 

Toeristische Info: Kolkata

Veel festivals, helemaal in het westen, Moeder Theresa. En voor de rest is er nog altijd google! ;-)